Zoeken
Sluit dit zoekvak.

De Beste Terrassen in Huizen: Genieten van Zon, Sfeer en Heerlijk Eten

Zodra de zon doorbreekt en de dagen langer worden, trekken we er graag op uit om te genieten van de buitenlucht. Voor veel mensen is er niets fijner dan neerstrijken op een gezellig terras met een verfrissend drankje en smakelijk eten binnen handbereik. In Huizen, een prachtig dorp gelegen aan het Gooimeer, zijn er talloze terrassen waar je kunt ontspannen en genieten van al het moois dat de omgeving te bieden heeft. In dit blogartikel nemen we je mee langs de beste terrassen in Huizen.

1. Fletcher Hotel-Restaurant Nautisch Kwartier

Gelegen aan de oude haven van Huizen, biedt het terras van Fletcher Hotel-Restaurant Nautisch Kwartier een adembenemend uitzicht over het Gooimeer. Dit sfeervolle terras nodigt uit om te ontspannen met een kop koffie in de ochtend of een glas wijn in de avondzon. Het menu is veelzijdig en biedt voor ieder wat wils, van lichte lunches tot uitgebreide diners. De nautische setting en het vriendelijke personeel maken je bezoek compleet.

2. Restaurant De Haven van Huizen

Een ander juweeltje aan de haven is Restaurant De Haven van Huizen. Hier kun je genieten van verse visgerechten, bereid met ingrediënten van hoge kwaliteit. Het terras biedt een panoramisch uitzicht over de jachthaven, wat zorgt voor een serene en rustgevende sfeer. Of je nu komt voor een lunch, borrel of diner, dit terras is de perfecte plek om even helemaal tot rust te komen.

3. Grand Café Restaurant De Boei

In het hart van Huizen vind je Grand Café Restaurant De Boei. Dit gezellige café-restaurant heeft een ruim terras waar je heerlijk kunt neerstrijken, ongeacht het tijdstip van de dag. De Boei staat bekend om zijn gastvrijheid en diverse menukaart, die varieert van klassieke Nederlandse gerechten tot moderne culinaire creaties. Het centrale plein waarop het terras zich bevindt, zorgt voor een levendige ambiance.

4. Brasserie Bakboord

Voor wie houdt van een moderne en stijlvolle setting, is Brasserie Bakboord een uitstekende keuze. Dit restaurant ligt aan de rand van het Gooimeer en biedt een terras met een prachtig uitzicht over het water. Brasserie Bakboord staat bekend om zijn innovatieve keuken en verfijnde gerechten. Of je nu kiest voor een uitgebreide lunch of een romantisch diner bij zonsondergang, hier ben je verzekerd van een onvergetelijke ervaring.

5. Eetcafé De Kalkovens

Eetcafé De Kalkovens is gevestigd in een historisch pand met een rijke historie. Het sfeervolle terras biedt uitzicht op zowel het water als de oude kalkovens, wat zorgt voor een unieke setting. Het menu is gevarieerd en biedt zowel traditionele Nederlandse gerechten als internationale opties. De informele en gemoedelijke sfeer maakt dit eetcafé tot een geliefde plek onder zowel locals als toeristen.

6. Het Wapen van Huizen

Gelegen in het centrum van Huizen, is Het Wapen van Huizen een klassiek en gezellig restaurant met een ruim terras. Hier kun je genieten van een breed scala aan gerechten, variërend van smakelijke lunchopties tot uitgebreide diners. Het terras is een ideale plek om samen te komen met vrienden of familie en te genieten van de levendige sfeer van het dorpscentrum.

7. Café Restaurant ’t Bonte Paard

Café Restaurant ’t Bonte Paard is een begrip in Huizen. Dit karakteristieke café-restaurant heeft een charmant terras dat uitnodigt om urenlang te blijven zitten. Het menu biedt een mix van Nederlandse klassiekers en internationale favorieten, en het vriendelijke personeel zorgt ervoor dat het je aan niets ontbreekt. Het terras is omgeven door groen, wat zorgt voor een rustige en ontspannen atmosfeer.

Tips voor een Geslaagd Terrasbezoek

Of je nu een ervaren terrasbezoeker bent of voor het eerst de terrassen van Huizen verkent, hier zijn enkele tips om je bezoek zo aangenaam mogelijk te maken:

1. Wees op tijd: Vooral tijdens zonnige dagen kunnen de populaire terrassen snel vol raken. Wees er vroeg bij om zeker te zijn van een plekje.

2. Reserveer indien mogelijk: Sommige restaurants bieden de mogelijkheid om een tafeltje op het terras te reserveren. Dit voorkomt teleurstellingen en garandeert een plekje op jouw favoriete locatie.

3. Bescherm jezelf tegen de zon: Hoewel de zon heerlijk kan zijn, is het belangrijk om jezelf te beschermen met zonnebrandcrème, een hoed en eventueel een zonnebril.

4. Proef lokale specialiteiten: Veel restaurants in Huizen gebruiken lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Vraag naar de specialiteiten van het huis en laat je verrassen door de smaken van de regio.

5. Geniet van het uitzicht: Huizen biedt prachtige uitzichten over het water en de natuur. Neem de tijd om te genieten van het panorama en laat de drukte van alledag even achter je.

Conclusie

De terrassen in Huizen bieden voor elk wat wils, of je nu op zoek bent naar een rustige plek om te ontspannen of een levendige locatie om te socializen. Met een breed scala aan restaurants, cafés en brasserieën is er altijd een perfect terras te vinden dat aansluit bij jouw wensen. Dus trek eropuit, ontdek de charme van Huizen en geniet van het heerlijke eten, de verfrissende drankjes en de gastvrije sfeer.

Gerelateerde artikelen

Ontdek artikelen die overeenkomen met uw interesses